Imaginea de brand (brand image) reprezintă imaginea companiei tale în mintea consumatorilor, poziționarea ei în funcție de preferințele și așteptările lor. Aceasta trebuie să transmită în totalitate tipul și misiunea afacerii tale, ca atunci când publicul țintă va vedea numele mărcii să îl asocieze cu produsele/serviciile pe care le oferi și viceversa.
Pentru a ajunge în acest punct, trebuie să îți construiești un brand puternic, atractiv pentru publicul țintă. Iată câteva componente cărora trebuie să le acorzi atenție:
- Numele – cum te prezinți în fața publicului. Este recomandat ca numele companiei tale să îi inducă publicului domeniul ei de activitate și consumatorii pe care îi vizează. Spre exemplu, un centru care oferă lecții de pictură, origami și altele asemenea pentru copii poate purta denumirea de „Atelierul vesel”; o agenție de marketing a cărei servicii se adresează companiilor poate include în denumirea ei cuvinte precum: business, solution, marketing ș.a.
- Logo-ul – imaginea de bază a afacerii tale. Acesta trebuie să reflecte spiritul mărcii tale, cu ce se identifică aceasta. De exemplu, logo-ul Ferrari este reprezentat de un armăsar puternic deoarece mașinile acestei mărci sunt rapide, puternice, „de cursă lungă”.
- Mesajul principal – motto-ul companiei. Creează un mesaj scurt și captivant, care să reflecte scopul, misiunea companiei tale, propunerea de valoare, care să rămână în mintea consumatorilor și să fie asociat de aceștia doar cu numele companiei tale. Un exemplu perfect este motto-ul folosit de cei de la Covalact: „Prea bun. Prea ca la țară”, care oferă unicitate și autenticitate produselor comercializate.
După ce ți-ai creat imaginea pe care ți-ai dorit-o pentru compania ta, găsește mijloacele potrivite prin care să ajungă la cât mai multă lume, să devină cât mai cunoscută. Notorietatea mărcii este direct proporțională cu numărul de clienți: cu cât ești mai cunoscut, cu atât a. mai mulți vizitatori pe site și, implicit, mai mulți cumpărători. În plus, aceasta influențează pozitiv poziția companiei pe piață.
Cum ajungi să fii cunoscut de către public?
Iată câteva recomandări pentru brand image – notorietate:
Fii prezent în social media. Postează pe Facebook, Instagram sau YouTube, sau pe orice platformă în care este prezent publicul tău țintă. Poți distribui produse de pe site-ul tău, poți face campanii promoționale sau să lansezi chestionare, adresându-te unui număr foarte mare de persoane și găsind consumatori care vor să achiziționeze produsele tale sau să beneficieze de serviciile pe care le oferi.
Este foarte important să creezi conținut de calitate, să fie captivant pentru a atrage cât mai mulți consumatori. Un articol/anunț trebuie să fie în același timp și ușor de citit, cursiv, dar și să ofere informații relevante și suficient de explicite încât cititorul să fie atent la toate informațiile prezentate acolo; imaginile folosite trebuie să fie în concordanță cu subiectul, să aducă culoare și să fie un plus pentru captivarea atenției cititorului.
Participă la conferințe de presă, evenimente, apari la știri și spune lumii cine ești, care e compania ta sau produsul pe care vrei să-l faci cunoscut, ce și cui ai de oferit prin ceea ce faci/comercializezi. Fă cât mai clară viziunea ta, beneficiile pe care le oferi pentru. publicul larg, pentru a fi sigur că ajungi la publicul tău țintă. Nu uita să distribui pe paginile tale toate evenimentele și știrile în care apari, cât și articolele care îți pun afacerea în valoare, cum ar fi articolele. de genul Top cele mai bune produse X de pe piață de anul ăsta.

Asociază-te cu o personalitate cunoscută: cântăreț, vlogger, sportiv. de performanță sau orice alt profil care se asociază cu cel al companiei tale. Poți crea materiale publicitare în care să apară aceste personalități, sau poți semna un parteneriat prin care acestea îți promovează produsele/serviciile prin canalele lor de comunicare.
Cei ce urmăresc persoana respectivă, vor deveni interesați de produsul pe care. aceasta îl promovează și îl vor căuta, iar o parte îl va și achiziționa. Un exemplu de asociere pentru reclame TV este între gama de vopsea de păr Garnier cu cântăreața Andra Măruță, iar un exemplu. de parteneriat pentru promovarea produselor de către o personalitat pe o perioadă scurtă de timp este promovarea făcută de către vlogger-ul Andi Popescu pentru un produs al Edotec România.
Utilizează metode „tradiționale” de promovare. Poți imprima logo-ul, numele companiei tale sau adresa web a site-ului tău pe un pix, o agendă sau orice alt produs ce poate fi oferit clientului țintă la prezentarea ofertei. Astfel, îi oferi deja ceva ce îi este util și îl faci să-și aducă aminte de tine atunci când vede produsul respectiv. De altfel, poți crea bannere pe care să le afișezi în mediul offline, în zonele străbătute de publicul tău țintă.
Toate aceste metode sunt utilizate de companii pe care deja le cunoști. Tu ce metode folosești – cine ești?
Cele mai recente articole aici: